Så hyggelig at du vil ta en titt innom bloggen min! Jeg setter stor pris på alle kommentarer, så legg gjerne igjen et lite spor etter deg :)

mandag 20. mai 2013

Pinse-søm

Supert pinsevær og nydelig sommertemperatur, herlig! Jeg har imidlertid blåst litt i det i helgen, da jeg har fått huset for meg selv og har nytt 2 dager hvor jeg kunne gjøre akkurat som jeg har hatt lyst til – deilig!

Fint sommervær har gitt inspirasjon til å lage noen friske sommerklær. Her er et sett til minstefrøkna på 3,5 år sydd i herlige alver kjøpt fra Fabelblå og rosa sommerfrottè. Shorts med utgangspunkt i mønster fra Ottobre nr 3/2012. Mønsteret gikk bare opp til str 92, så jeg har endret litt og justert til ca. størrelse 98/104. Jeg syntes den så veldig stor ut, men den passet perfekt! Trøya er fra Ottobre nr 1/2013, sydd i størrelse 98. Dette var en ganske tight modell, men satt fint på. Skjørtet er sydd etter Gekko sitt vippeskjørt-mønster, str 98. For å bryte litt med det søte rosa har jeg kantet med rød ribb. Synes det ble veldig sommerlig og friskt, og veldig søtt!

Trøye og shorts str 98 104Str 92 alver

Jeg har hatt liggende et herlig retroinspirert stoff fra Stoff og stil, og ikke helt visst hva jeg skulle lage av det. Men nå ble det endelig til et herlig friskt pust av en sommerkjole str 4 år! Overdelen er i rutete bomullskrepp (forøvrig et sengetøy kjøpt på salg). Det er strikk i ermekant, halskant og i overdelen. Kjolen har fått en blondekant nederst, og en knall oransje knapp til pynt. Mønsteret jeg har brukt er Minikrea 30000. Frøkna ble overlykkelig da hun så kjolen, og har svingt seg i den i dag. Kjolen var kjempesøt på min lille rødhåring :)

Empirekjole str 4 år

Jeg har også fått testet ut en krysning av haremsbukse, capri og tights. Eller, det vil si at resultatet ble denne krysningen…. De ble ikke helt slik intensjonen var, da jeg i utgangspunktet ville ha de litt mer posete. Men de ble veldig kule på, og er myke og herlige å bruke når det er varmt, da de rekker til rett under kneet. Str på disse er ca 98, 122 og 128.

Haremtights

Her er en bestillingskjole lik en jeg har sydd tidligere (eller flere når jeg tenker meg om), kjempegøy! Fin kjolemodell med korte armer, hette og splitt i halskanten. Støvet lilla chenille med fe-lommer, kantet med hvit ribb. Trykknapp i halsen som matcher kjolen til feen :) Str 98/104.

Chenille 98 104 nr 2

Jeg tester ut litt grunnmønstre for tiden, for å finne en fin sommerkjolemodell for jerseystoff. Dette er lik modell som kjolene jeg lager med hette, bare at denne naturligvis er uten hette. Slik blir fargekombinasjonen når man lar 3,5-åringen får lov til å velge ut stoffer selv… Resultatet ble greit nok, men jeg må nok teste litt mer ifht fasongen. Str 98/104. 

Jerseykjole 98 104

Siste pinsesøm ble to knytebukser, str 68 og 80. Jeg falt litt for den mønstrete isolien, og har her kombinert det med mørkeblå isoli. Myke bukser, og kjempefin passform. Mønster: Jubel knytebukse.

Str 68 og 80

Konklusjon etter pinsehelgen: alenetid og masse sykos, med lydbok på øret og spennende krim – jeg har storkost meg!! Ser jo nå at minstefrøkna har fått mange nye plagg, men har planer til de andre to også. Etterhvert…

4 kommentarer:

 1. Så mye fint du har sydd! Ser virkelig ut som du har kost deg ja! Likte spesielt godt det første settet.

  SvarSlett
 2. Så fantastisk masse lekre plagg du har sydd!
  Nydelige sammensetninger. <3

  SvarSlett
 3. Jammen mykje fint du har sydd, såå gøy å sjå! Eg diggar det fyrste settet, eg likar så godt kombinasjonen rosa og raudt, synest alle delane var fine, men særleg shortsen med raude kantar. Herleg! Jenta blir vel eit englebarn av å gå i dette, med det motivet? ;-) Kjempesøtt stoff!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fine kommentarer :)
  Ja shortsen ble veldig kul synes jeg, herlig friskt med rødt og rosa! Og så var den så tøff på, tror det må bli flere slike! (Så var det bare å håpe på sol....)

  SvarSlett

Hyggelig om du legger igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...